Regula 1 – Oprește-te din pariat pentru moment

Opreşte-te să mai pariezi de îndată ce ai câştigat, indiferent cât durează până-ţi primeşti câştigurile! În peste 90% dintre cazuri pariorii care nu se opresc şi continuă să parieze ajung să piardă mare parte din bani, dacă nu chiar pe toţi. De altfel, aceasta este şi metoda adoptată de către unele case de pariuri online (dar nu toate!): lungesc perioada de verificare sau vin cu alte motive, astfel încât banii câştigaţi să rămână în cont o perioadă lungă, iar pariorul să fie tentat să parieze şi să câştige mai mult. Realitatea este că mulți pariori, în special cei prinși de adrenalina momentului, chiar sunt păcăliți cu acest truc și ajung inevitabil să parieze din nou văzând că banii încă sunt pe cont.

 

Regula 2 – Să ai actele pregătite

Pregăteşte-ti documentele în cazul în care n-ai contul verificat deja. De regulă, în cazul unor câştiguri foarte mari, casele de pariuri încep verificarea sau reverificarea contului. Totodată, nu este exclus să se solicite şi documente adiţionale (extras de cont bancar, screenshot din Skrill, factură de utilitaţi, poze cu actul de identitate în mană, documente legalizate etc). Chiar dacă ai din trecut astfel de documente, o să îți trebuiască copii noi, după acte nu mai vechi de 3 luni.

Regula 3 – Ai grijă ce metodă de plată alegi

Alege o modalitate de plată care să te avantajeze şi să nu aibă comisioane mari. Deşi, in mod normal, casele de pariuri online nu te lasă sa retragi prin altă modalitate de plată decât cea utilizată la depunere, în cazul unui câştig foarte mare poţi stabili de comun acord metoda prin care să-ţi fie viraţi banii, măcar că mai efectuezi un depozit minim de câțiva zeci de lei prin noua metodă. Pentru agenția de pariuri, dar chiar şi pentru tine ca parior, este mai convenabil, de exemplu, să-ţi trimită banii prin transfer bancar decât prin Neteller.

Regula 4 – nu ți-o lua în cap

Aceasta este poate cea mai importantă regulă din toate. Mai sus am vorbit espre ce să faci când retragi banii, dar realitatea este că mulți pariori care vin după câștiguri fabuloase încep să viseze la și mai mulți bani, iar astfel nici nu le trece prin cap să scoată câștigurile. Din contră, ei încep să mărească brusc miza crezând că seria pozitivă va continua și că vor ajunge bogați, dar în scurt timp se lovesc de realitatea cruntă. Așa ajung unii pariori să piardă în câteva minute sau ore sume fabuloase de bani pe care nu le vor câștiga ani de zile din muncă cinstită. Să nu faci prostia asta! Pariază responsabil! Ia o pauză după ce ai dat un tun la pariuri, conștientizează valoarea acelor bani, retrage câștigurile și liniștește-te. Abia apoi te poți reapuca de jucat, dar pe mize din nou realiste. Gândește-te că s-ar putea ca o nouă lovitură de acest gen să nu o mai dai vreodată.

Regula 5 – trebuie să ai tot timpul un money management bine pus la punct

Managementul banilor este foarte important în pariuri, iar atâta timp cât respecți cu strictețe planul inițial, nu ar trebui să ai probleme. Înainte de a începe să pariezi, este bine să ai un buget fix, un mod clar de calcularea a mizelor, dar și un target realist. Odată ce ai atins target-ul ar trebui să te oprești din pariat pentru moment, așa cum am spus la punctul 1. Dar și dacă nu ai atins încă targetul și ești pe plus, un money management bine pus la punct te va ajuta să fii temperat în continuare și să nu te lași luat de val. Sigur, atâta timp cât îl și respecți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here